Woodriver campground, Ketchum ID

Gaan de sproeiers aan?

De medefietser die regelmatig in stadsparken kampeerde, vertelde dat hij één keer midden in de nacht werd besproeid, toen de sproeinstallatie aanging. Willy had de verzonken sproeiers in het gras ontdekt, dus enige zorg hadden we. Om tien uur in de avond begon de pomp van de sproeiers te draaien. Fietsen met fietstassen naar de rand van het grasveld gebracht. Tent gesloten aan de kant van de sproeiers. Tent kan ook tegen stortregen. Het bleek loos alarm. Alleen de sproeiers op de sportvelden van de naastgelegen Highschool gingen aan. In de vroege ochtend werden de grasvelden rond het toiletgebouw beregend. Ons veld bleef droog.

Sawtooth National Recreation Area

We konden vanuit Carey kiezen tussen twee routes naar Boise. De korte, langs de bergen of de wat langere, door de bergen. Met twee passen op ongeveer 2600. We houden van de bergen, iedereen vertelt dat het er schitterend is en dus werd het de langere route. Vandaag een langzame klim door de Vallei van de Wood River naar 1900 meter. Dertig kilometer over een fietspad op een oude spoorlijn. We kamperen op de oever van de rivier.

Sunshine Valley

De vallei blijkt een toeristische hotspot te zijn: de Sunshine Valley. Nadat in 1885 een spoorlijn was aangelegd ten behoeve van de mijnbouw en veeteelt, zag een Oostenrijker dat gebied ook prima geschikt was voor de wintersport. Bezoekers konden het gebied gemakkelijk bereiken.

De spoorlijn is inmiddels een fietspad geworden. De toeristen komen met auto of vliegtuig.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *