Carey ID

Craters of the moon

Dertig kilometer van Arco ligt het Craters of the moon National Monument. Het is een gebied waarin vanuit een breukvlak in de aardkorst diverse uitbarstingen hebben plaatsgevonden. De laatste 2000 jaar geleden.
Het heeft een lavalandschap opgeleverd met kraters, lavarotsen en lavagrint. Het doet denken aan een maanlandschap. Vergelijkbaar met het Canarische Eiland Lanzarote. Wij hebben een rondje door een stukje van het park gefietst. Het park beslaat in zijn geheel bijna de hele breedte van de Snake River vlakte.

Stadspark

Vorige maand heb ik in het stadspark van Clara City geslapen. Willy had medelijden met, vond dat ik een beetje zwerver was.

Maar de stadsparken in de stadjes zijn geweldig. Hebben gras, vaak overdekte picknicktafels, toiletten en soms douches. Een Amerikaanse medefietser roemde de stadsparken als prima plekken om te overnachten. In Carey is geen motel. Er zijn twee RV parken. Een hadden we gezien toen we het dorp inreden. Toen wij in het plaatselijke restaurant informeerden naar verblijfplaatsen, suggereerde de dame het stadspark als kampeerplek. Het stadspark lag naast het restaurant en Willy zag dat het er tien keer beter uitzag dan het RV park dat we hadden gepasseerd en was om. Dus vannacht kamperen in het stadspark van Carey. Naast het rodeo stadion.

Gras, schaduw en bomen voor de hangmat

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *