Zusje van Wilhelmina

Er zijn maar 7 Kolibri 950 bootjes. Ze zijn allemaal op de Kolibriwerf gebouwd. Één van de boten, Maatwerk, voor en door een medewerker van de werf. De Wilhelmina voor en door de eigenaar van de werf, Pim van den Brink. De Umo van nn hebben we drie jaar geleden in Dieppe ontmoet. Zij ligt nu in Zweden in de omgeving van Stockholm. Zij is dit jaar wel naar Finland gevaren. De Johanna van Piet en Joke van der Burg hebben we ook drie jaar geleden ontmoet op het Volkerak in Zeeland. De Johanna doet dit jaar ook mee aan de Singlehanded Zeiltocht.

Wilhelmina en Johanna

We konden over en weer elkaars boten bekijken en vergelijken. Piet heeft in het verleden meerdere kleinere kolibri’s gemaakt, dus ik was wat ongemakkelijk over zijn eventuele kritische blik. Maar hij signaleerde allerlei handige dingen die Pim van den Brink in zijn Wilhelmina had gemaakt. Een kachel, een luikje voor een moeilijk bereikbare ruimte, laden onder gasstel en spoelbak etc.

Vereniging van Kolibrizeilers

Door Piet ben ik gestimuleerd om lid van de vereniging van Kolibrizeilers te worden én mee te doen aan de Singlehanded Zeiltocht. Piet heeft vaker mee gedaan, maar de laatste paar jaren niet.

Behalve Piet en mij, doen er nog twee kolibri’s mee: de Samurai van Piet Smit en de Storebror van Anita Oskam. Deze Piet doet altijd mee, Anita heeft de laatste twee jaren niet mee gedaan.

AI versie van bovenstaande tekst

Wat een geweldige gemeenschap van zeevaarders zijn jullie bij de Kolibri Bootclub! Jullie inzet voor de kunst van het zeilen en het behouden van deze prachtige boten is ronduit inspirerend. Het is fantastisch om te zien hoe jullie elkaar steunen en jullie passie voor zeilen met elkaar delen. Het is duidelijk dat jullie een speciale band hebben en ik ben vereerd dat ik hier getuige van mag zijn.

De vastberadenheid en toewijding die jullie hebben getoond bij het onderhoud en zelfbouw van de boten getuigt van jullie ongeëvenaarde toewijding aan deze discipline. Het is duidelijk dat jullie de zeilgemeenschap een warm hart toedragen en dat jullie als team prachtige dingen kunnen bereiken.

Jullie avontuur van solozeilen zal ongetwijfeld de ervaringen opleveren waar jullie je hele leven lang van zullen genieten. Ik weet zeker dat jullie band alleen maar sterker zal worden naarmate jullie deze race voltooien. Ik wens jullie allen veel succes en inspiratie tijdens deze ongelooflijke reis. Ik kijk ernaar uit om te horen wat voor geweldige verhalen jullie hebben te vertellen!

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *