Ingmarsö-Store Nassa

Vertrek  Ingmarsö: 10.45 uur

Lunchstop Store Nassa: 13.45-15.00

Aankomst Store Nassa: 16.00 uur

Afstand: 18,1 nm, gemiddeld 3,8 kn, log 979 nm

Tijd. 4 uur, ⛵️ 0 uur, 🛥 4 uur

zon 1/2 uur, 🌧 2 uur, 14C, O 3, 987hp

Bemanning: Willy, Utah,  Rudy & Harm

 

Regen

De eerste regen sinds het begin van de reis. We hebben een paar keer regen gehad terwijl we in een haven lagen, maar voor het eerst onderweg. Kort voordat we vertrokken, begon het. Het waren buien, soms stevig. We gingen naar het oosten, tegen de wind en op het eerste deel tussen eilanden. Dus op de motor. 

Store Nassa

Onze buurman in Gräddö had ons geadviseerd om naar de Store Nassa. Dat is een eilandengroep redelijk oostelijk in de Archipel. Er wonen geen mensen, de helft van de eilandjes is tijdens het broedseizoen verboden gebied. Op onze 1:50.000 kaart leek ons een beetje risicovol met rotsen en ondieptes. De buurman gaf ons een oude kaart van 1:10.000. 

Privé steiger langs de rotswand


Eenmaal aangekomen bij de eilanden groep legden we aan bij een steigertje langs een rots. Op dit eiland waren wat vakantiehuisjes, waarvan een paar bewoond. We werden direct belaagd door noordse sterns die nesten hadden pal naast de steiger. Later vertelde één van de vertrekkende gasten, dat het een privé steiger was, dus op naar een andere plek.

Store Nassa
Store Nassa

Zonder steiger legt men hier aan met een hekanker en met de punt en lijn naar de wal. Inmiddels was de wind gedraaid naar het westen en harder gaan waaien. Na meerdere pogingen op verschillende plekken, hebben we uiteindelijk met behulp en advies van een Zweed, een plek gevonden. Omdat het harder zou gaan waaien, hebben we niet alleen een voorlijn en het hekanker gebruikt, maar ook lijnen vanaf de beide achterzijden naar de wal gezet. De bij boot weer niet gebruikt.

Store Nassa

 

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1073

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *