Vertrek  Gräddö: 11.00 uur

Aankomst Ingmarsō: 17.30 uur

Afstand: 32,3 nm, gemiddeld 4,7 kn, log 961 nm

Tijd. 6 1/2 uur, ⛵️ 4 3/4 uur, 🛥 1 3/4 uur

zon 6 1/2 uur, 🌧 0 uur, 16C, ZW 4-5, 996hp

Bemanning: Willy, Utah,  Rudy & Harm

 

Niet naar Åland

Vandaag zouden we naar Åland eilanden varen, een kleine 40 mijl vanaf Gräddö. Daarmee Finland bereiken. Het zou vandaag goed te doen zijn met een mooie zuidwesten wind. Maar die blijft de komende dagen waaien. Dat betekent dat we moeten terug kruisen. Verder blijken er op de Ålandeilanden veel meer rotsen en stenen te liggen, dan in de Stockholm Archipel. Tenslotte zijn de beschrijvingen van de Stockholm archipel enthousiaster dan de Åland beschrijvingen. Dan liever in dit gebied wat meer tijd nemen, dan op en neer naar Åland te varen. 

Stockholm Archipel 

De Stockholm archipel is een groot gebied ten oosten en zuiden van Stockholm. Daarin liggen 30.000 eilanden en eilandjes. We varen er al sinds Nyäshamn. Een afwisselend gebied met open water en meer besloten watergangen. 

Vandaag een tocht vanaf Gräddö wat nog op het vasteland ligt naar Ingmärso. Onderweg waan je soms op zee op een grote watervlakte, een soms op kleiner water tussen eilanden.  
De wind was redelijk stevig en onze route was niet helemaal bezeild  Het werd dus kruisen op het open gedeelte.  Het laatste stuk over een betonde route tussen eilanden  

Autoloos Ingmarsö

Ingmarsö is een eiland van 10 kilometer lang en twee kilometer breed. Vooral bebost, maar ook nog wat akkers. Veel huisjes lijken min of meer lukraak tussen de bomen te zijn geplaatst  vier keer per dag komt de veerboot van/naar Stockholm. Er rijden geen auto’s en zijn alleen grindwegen en paden. Je kunt gemakkelijk verdwalen, hebben we alle drie gemerkt. Er zijn een winkel, een bakker en meerdere haventjes. Meest privé, in de haven gingen wij eerst aanleggen bij een steiger die privé bleek te zijn. 

Autoloos Ingmarsö


De vriendelijke havenmeester gaf ons dubbele korting. Omdat jullie korter dan 10 meter zijn én omdat jullie zo’n mooie houten boot hebben. 

 

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1073

2 reacties

  1. Mooie verhalen en verdwalen op 12km² ! 😉
    Eerdere reacties zijn nog onder moderatie ?
    Veel plezier en groeten aan allen,
    Klaas & An

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *