Dalarö-Vaxholm

Vertrek  Dalarö: 8.45 uur

Aankomst Stockholm: 13.45 uur

Aankomst Vaxholm: 15.45 uur

Afstand: 35,2 nm, gemiddeld 4,8 kn, log 891 nm

Tijd. 7 1/4 uur, ⛵️ 3/4 uur, 🛥 6 1/2 uur

zon 7 1/4 uur, 🌧 0 uur, 18C, var 1-2, 1011hp

Bemanning: Utah,  Rudy

 

Verder door de scherenkust 

Vandaag weer een motor dag. We hebben nog even gezeild, maar toen de wind draaide naar het noorden, tegen, hebben we de strijd gestaakt. De fjorden werden smaller, steeds meer eilanden. Naarmate we dichter bij Stockholm kwamen, ook meer bebouwd. Uiteindelijk beland bij de Wasahamn, de passanten haven in Stockholm.

Gotland Rund Offshore Race

In de Wasahaven mochten we tot morgenochtend 9 uur liggen. Van 29 juni tot 3 juli is de haven gesloten vanwege de Gotland Rund Offshore Race. Dat is niet handig omdat Willy en Harm hier morgenmiddag zouden opstappen. Er zijn her en der havens, maar dat zijn geen passanten havens. Dus terug en verder gevaren naar Vaxholm, een kilometer of 20 ten noordoosten van het centrum van Stockholm. Ook goed te bereiken met openbaar vervoer. De bus uit Stockholm stopt naast de haven. De veerboot uit Stockholm legt op 5 minuten van de jachthaven aan. 

Superdag voor Utah 

Vandaag was een superdag voor Utah. Alleen op de motor,  dicht langs de oevers en veel verkeer. Als de zeilen worden gehesen, verdwijnt Utah naar binnen. Zij heeft een hekel aan schuin gaan. Maar met golven van voorbij razende speedboten, heeft ze geen enkele moeite. Ook bovenop het kajuitdak, in de schaduw van de giek, blijft ze onverstoorbaar liggen terwijl de boot alle kanten oprolt.

 

 

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *