Vaxholm-Gräddö

Vertrek  Vaxholm: 10.00 uur

Aankomst Gräddö: 18.00 uur

Afstand: 37,0 nm, gemiddeld 4,5 kn, log 928 nm

Tijd. 8 uur, ⛵️ 5 3/4 uur, 🛥 2 1/4 uur

zon 7 uur, 🌧 0 uur, 22C, Z-ZW 3, 1001hp

Bemanning: Willy, Utah,  Rudy & Harm

 

Extra bemanning 

Gisteren zijn Willy en Harm aangekomen. Met de “nacht”trein in Stockholm aangekomen met 3 uur vertraging. De trein was om 12 uur uit Hamburg vertrokken en had om 14 uur moeten aankomen. Daarna met de veerboot van Stockholm naar Vaxholm gekomen. 

Verder noordwaarts 

We willen naar de Ålandeilanden. Een gebied tussen Zweden en Finland dat een aparte status heeft. Vandaag tussen de eilanden door kronkelen en daarna in de hoofd route naar zee vanuit Stockholm. Onderweg een paar veerboten uit Marieholm op Åland tegen gekomen en een cruiseschip. Vrij kort na vertrek bij een doorsteekje op de rotsen gestuiterd. De boeien staan er niet voor niets. 

Na de eerste bochten uit Vaxholm een stukje gezeild, maar toen de wind nagenoeg weg viel, gemotord. Na een paar uur trok de wind weer aan en konden de zeilen weer worden gehesen. We hadden twee mogelijke havens uitgezocht: Furusund en een uurtje verder Kapellskär. Bij Furusund wilden we nog wel een uur verder varen.  Helaas bleek de haven in Kapellskär geen gasthamn, passanten haven, meer te zijn. Daarom nog een uur verder gevaren naar Gräddö. 

Overstekend wild

 

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *