Transamerica dag 7: Barryville, NY

Komoot

Ik gebruik de app Komoot voor het uitzetten van de routes. Het werkt mooi, je kunt aangeven wat voor tocht je wilt maken en gemakkelijk aanpassen als iets je niet bevalt. Het gaat mis als de gegevens in Komoot niet kloppen. Zondag in Smithtown, waar de spoorwegovergang was afgesloten. Vanochtend waren twee geplande wegen niet toegankelijk. Bij de ene een duidelijk KEEP OUT-bord, bij de andere werd gemeld dat er geen doorgaand verkeer op kon. Ik wilde wel door. Ik heb die tweede genegeerd. Anders dan verwacht, was het geen joy ride omlaag. Het ging stevig op en neer. Geen ander verkeer. Ik begon hem toch te knijpen dat de weg afgesloten zou zijn en ik weer 10 km terug moest. Een viaduct over de snelweg aan het eind van de weg was aan weerszijden afgesloten met betonblokken. Voor een fietser is dat geen probleem.

Zonsopkomst in het park

Mooie route

De route voerde eerst wat zigzaggend het park uit. Door de b0ssen en langs diverse meertjes. Na Harriman een 15 kilometer fietspad over een voormalige spoorlijn. Vooral agrarisch gebied. Vanaf het fietspad zoveel mogelijk wegen parallel aan de drukke weken. Soms lukte dat niet. Na Port Jarvis, na ongeveer 80 kilometer, fietste ik het dal van de Upper Delaware rivier in. Prachtige omgeving, mooie weg, soms langs de rivier, soms wat hoger op de oever.

Regen

Tussen 3 en 4 uur begon het te regenen, eerst rustig, later heftig. Mijn doel was Narrowville op 140 kilometer. Maar op 115 kilometer onderzocht wat de opties waren. Het zou nog een paar uur blijven regenen. Het klassieke hotel aan de overkant van de rivier bleek geen hotelfunctie meer te hebben. Bij een andere Inn kon je met hun telefoon een antwoordmachine inspreken. Leek me ook geen succes. Het was iets minder hard gaan regenen. Kamperen dan maar. Bij een camping vroeg ik om de kleinste plek. Die was in het weekeind € 85 per nacht. Ik wilde net weer op mijn fiets stappen, toen de campingbaas zei dat ik wel gratis op een plek kon staan. Op dat veld was er geen enkele andere kampeerder.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1011

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *