Transamerica dag 8: Salt Springs State Park PA

Te optimistisch

Door de regenbuien had ik gisteren mijn bestemming Narrowsburg niet bereikt. Daarom vanochtend vroeg vertrokken naar Narrowsburg waar ik in het local owned restaurant heb ontbeten. Aan de oever van de Delaware naast de brug die de staat New York met Pennsylvania verbindt. Rustig ontbijten geeft me ook de mogelijkheid om mijn Powerbank en apparaten op te laden. Ook rustig naar de winkel geweest, omdat onduidelijk was of en waar ik nog winkels zou tegenkomen. Vanaf Narrowsburg heb ik alleen maar over rustige wegen gefietst. Veel gravel, prachtig land, kabbelende beken, veel heuvels. Hard gaat dat niet, dus de geplande 140 kilometer heb ik niet gehaald.

Trump

Het is duidelijk dat ik door Trump country fiets. Borden voor Trump, vlaggen voor Trump 2024 zijn bij veel huizen te vinden. Op mijn lunchstop complimenteerde ik mijn gesprekspartner met het prachtige gebied. The government is destroying the beauty, was de reactie van de man. Verbaasd zei ik dat ik die ochtend geen “government”werkzaamheden heb gezien. Kijk naar het onderhoud van de weg waar ik woon. Daar hebben we het bij gelaten. Het onderhoud van infrastructuur is in de VS af en toe dramatisch. In Oost Pennsylvania was me dat juist niet bijzonder opgevallen.

Endless mountains

De man wist me ook te vertellen dat de heuvels in het gebied ook wel the endless mountains werden genoemd. Ik kon dat begrijpen. Heuvel volgt na heuvel en dat ging na de lunchstop zo door. Ik kreeg er ervaring in. Met een slakkengang omhoog en daarna weer omlaag stuiven. Dat laatste is op gravelwegen een beetje eng. Later in de middag kreeg ik moeite met de stukken van rond 15% die er regelmatig in de klimmen zaten.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1023

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *