Calais-Hastings

Spaghetti

Zowel in Calais als in Dover was de route voor fietsers een beetje spaghetti. In Calais was het wat zoeken. Meestal wilden ze de fietsers tussen de auto’s hebben, dan was er opeens een stukje fietspad. Eerst het loket van de reder, dan de Franse douane en daarna de Britse douane. Uiteindelijk belandde ik in mijn eigen baan 1121. Die mocht als eerste op de boot, ik was net nog een fotootje aan het maken toen ik werd geroepen.

Veer #3 Calais-Dover

In Dover ook als eerste van de boot. Hier was de fietsroute wel aangegeven. Maar ook alle kanten opdraaien én opletten dat het verkeer van de andere kant komt.

Plat

Mooie luchten over schapenweiden

Om Dover te verlaten moet je over de kliffen. Dat is meteen klimmen. Daarna was het een heel lang stuk langs de zee en door een plat landschap. Tussen Folkestone en Rye ligt een lange muur als zeekering. Een kilometer of 15 fiets ik op die muur. Pas bij Rye, op de laatste 10 kilometer was het weer heuvelachtig met af en toe pittige klimmetjes.

Mooi laantje met Rhododendrons

Kamperen

Ik heb nog geprobeerd een paar Warmshowers gastheren te strikken, maar die konden niet of vanavond pas laat ontvangen. Dus gekampeerd.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1055

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *