Clifden-Westport

Abbeyglen Castle

Turf- en fietsenhok Abbeyglen Castle

Na het praatje van de directeur was ik gisteravond in het dorp gaan eten. Ik voelde me niet helemaal op mijn gemak onder de reguliere hotelgasten. Met mijn korte broek wat underdressed, maar ik had mijn gekreukte lange broek even kunnen strijken. Een strijkplank en strijkijzer behoorden tot de attributen van mijn kamer. Mijn kamer had een klein raam dat op een binnenplaats uitkeek, dus ochtendzon kon ik daar wel vergeten. In de ruime ontbijtzaal scheen de zon wel volop naar binnen. Met uitzicht op de kerktorens genoten van Full Irish Breakfast. Mijn fiets stond onderdak naast de brandstof voor de open haard: turf.

Blauwe luchten

Regen en zon op de bergen van Connemara

Vanochtend was de Irish Mist verdwenen, wel af en toe een bui die binnen 5 minuten weer over was. Op de bergen een spektakel van bergen in de regen én bergen in de zon. Nu met bergen om me heen zichtbaar, een adembenemend mooi landschap. Nog steeds veel heidevelden, maar nu omringd door bergen en verschillende stromende riviertjes. Terwijl je aan de ene kant het gevoel hebt in de binnenlanden te fietsen, krijg je na een heuvel opeens een wijds uitzicht over de Atlantische Oceaan.

Uitzicht op de Atlantic bij Tully, co Connemara

Schapen

Dit vinden we niet fijn: Drukke tweebaansweg zonder berm

De route van EuroVelo was vandaag weer fantastisch. Eigenlijk maar een paar stukken op drukke wegen, maar verder over veel kleine eenbaanswegen waar de schapen los rondlopen. Meestal gaan de schapen er vandoor als ik eraan kom. Een enkele keer blijven ze oplettend kijken of ik een gevaar ben. Bijna steeds moeder schaap met een lam in de buurt.

Waakzame Schaap met lam bij Bundorragha River

Croagh Patrick

Vlak voor Westport passeerde ik de Croagh Patrick, een 764 meter hoge berg. Hierop zou Sint Patrick, de beschermheilige van Ierland, 40 dagen hebben gevast voordat hij zijn zendingswerk in Ierland is begonnen. Elk jaar op de laatste zondag van juli wandelen 20/25.000 pelgrims naar de top van de berg waar een kerkje staat, ook gewijd aan St Patrick.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1073

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *