Colter Bay WY

Transamerica

We hebben twee dagen geleden de Peaks, parks and prairie route verlaten. We hebben die vanaf Rapid City gevolgd. Gisteren en vandaag rijden we over een deel van de Transamerica trail. De klassieke rote waarmee Bikecentennial in 1976 is begonnen. Dat betekent ook meer fietsers. Twee fietsers uiten South Carolina en Illinois. De heren waren los van elkaar gestart, maar hadden elkaar na 5 dagen ontmoet en besloten samen verder te rijden. Ze reden ook van Oost naar West.

De route leidde ons na 35 kilometer uit Yellowstone. Langs een spiegelglad Lewis Lake en daarna stroomafwaarts langs de Lewis River. De eerste rivier op deze tocht die naar de Stille Oceaan stroomt.

Lewis River

Nog een Koga

Eenmaal buiten Yellowstone hadden we weer telefoonbereik en konden we blogs opladen. We ontmoeten een Belgische fietster die de Peaks en Parks route naar Minneapolis rijden. Zij reed ook op een Koga.

Grand Teton National Park.

Dertien kilometer na het verlaten van Yellowstone kom je in het Grand Teton National Park. Indrukwekkend door het Grand Tetongebergte. We konden die bergen al zien op onze eerste dag in Yellowstone. Nu van “dichtbij”. Majestueust spitse bergen, met sneeuw bedekt. We kamperen in Colter Bay, aan het meer dat naast het gebergte ligt.

Bald eagle

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *