Transamerica dag 59: Rustdag 7 Old Faithful

Old Faithful

Old Faithful is de bekendste geiser in Yellowstone. Hij spuit iedere paar uur op een voorspelbaar tijdstip. Rondom Old Faithful liggen er meer geisers. Vandaag vanuit Grant op en neer naar Old Faithful gefietst. Een weg die vooral door de bossen leidt. Met twee klimmen naar 2600 en naar 2520 meter. Wij kamperen op 2300 meter, Old Faithful ligt op 2200 meter.

Old Faithful was vandaag weer betrouwbaar, om kwart over 12 spoot hij een hoge fontein water de lucht in.

Continental Divide

Vandaag de Continental Divide over gefietst. Dat is de waterscheiding tussen rivieren die oostwaarts stromen naar de Atlantische Oceaan en Golf van Mexico stromen en de rivieren die westwaarts naar de Stille Oceaan stromen. Over de Continental Divide loopt een bekende Moutainbikeroute. Mijn trainingsroute van deze winter, de Dutch Divide, is geïnspireerd op deze MTB route.

Onze buurman op de kampeerplek was aan deze route begonnen, maar besloten meer over verharde wegen te fietsen. De MTB route had te veel modder en lastige stukken. Hij komt uit Boston en fietst ook op een Koga. Hij is de tweede Amerikaan die we ontmoeten, die op de Nederlandse Koga fietst.

Meer auto’s dan wilde dieren

We hebben gisteren en vandaag buffalo’s en elanden gezien. Vanmorgen wandelde er een coyote over het kampeerterrein. Maar in het park vooral erg veel auto’s gezien. De weg vandaag was erg druk met een vrij smalle berm. Op twee plekken werd aan de weg gewerkt en was er maar één rijbaan beschikbaar. Twee flagmenaan weerszijden regelen het verkeer. Voordeel is dat het verkeer in golven langskomt. Eerst een sliert auto’s en daarna een tijdje rust.

Onweersbuien

Bij Old Faithful betrok de lucht, donderde het en spetterde het wat. Bij terugkeer op onze kampeerplek had het daar flink geregend. We hadden dus geluk gehad. We wilden vanavond eten in het plaatselijke restaurant, met uitzicht over Lake Yellowstone. Helaas, fully booked. Net toen we in het restaurant barstte er weer een onweersbui los met hagel. Die hebben we afgewacht en toen op onze kampeerplek gevriesdroogde Chicken Terryaki gegeten.

Meer blogs