Transamerica dag 9: Elmira NY

Basic

Salt Springs State Park was vooral een dag camping, open van zonsopgang tot zonsondergang. Toen ik er kort voor zonsondergang aankwam was het bezig leeg te lopen. Je mocht er overnachten, maar het was me niet gelukt om contact te krijgen met iemand van het gezag. Er was maar één ander tentje, die stond 100 meter verderop. Een mooie plek, ruime velden maar basic. Er waren pit toiletten, er was een waterpunt. Dat was het. Geen warm showers. Ik had genoeg eten bij me om avondeten en ontbijt klaar te maken.

Stroom

Ik heb een snelle lader van 59Ah en een 20 AmpPowerbank. Vanaf mijn fietsdynamo kan ik ook een beetje laden. De Powerbank moet elke nacht wel worden opgeladen. Een uurtje bij een restaurant is niet genoeg. Na drie nachten op een kampeerterrein was mijn Powerbank leeg. Dat gold vanochtend ook voor mijn GPS en bijna voor mijn iPhone. Op die laatste apparaten zitten mijn route, zonder dat wordt het ingewikkeld de route te vinden. Op een veranda bij een gesloten restaurant heb ik de apparaten opgeladen en de Powerbank gedeeltelijk opgeladen. Dat bleek aan het eind van de dag niet genoeg. Vooral de iphone blijkt een stroom vreter.

Drie heuvels

De route voerde me ook vandaag over rustige wegen door de heuvels. Ik heb een hoogteprofiel in de routeplanner, die aangeeft wat me te wachten staat. Voor vandaag drie heuvels en het laatste stuk vlak. De drie heuvels zijn meer hoogtes die bestaan uit een serie heuvels en serie van klimmen en stijgen. Klimmen waar op de grindwegen meestal ook een paar stukjes 15% zitten. Met het warme weer was ik het na twee heuvels wel zat voor vandaag. Om de laatste heuvel ben ik over asfalt en wegen met verkeer heen gefietst.

Water

Ik heb drie halve liter bidons. Normaal genoeg voor een fietstocht, maar met dit warme weer en deze heuvels niet genoeg. In winkels veel drinken en water gekocht. Er zijn genoeg huizen langs de weg, maar ik aarzel om zo maar iemand zijn oprit op te fietsen. Ik heb de indruk dat amerikanen daar niet van houden en al helemaal niet hier in Trumpcountry. Zelden zie je iemand lopen die je kunt aanspreken. Gisteren een man die zijn grasmaaier weg zette, vandaag een familie die net thuiskwam van de kerk. In beide gevallen gastvrij voorzien van water, gisteren met nog een extra flesje, vandaag met ijsblokjes en een uitnodiging om mee te lunchen.

Geen warm showers

In Elmira zijn 4 potentiële gastvrouwen/-mannen van Warm Showers. Twee reageerden niet, de andere twee waren niet beschikbaar. Kamperen vond ik geen optie, omdat ik dringend een wasmachine en stroom nodig had. Dus werd het een motel met een heerlijke warm shower.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *