Transamerica dag 10: Letchworth State Park NY

Calorieën aanvullen

Vanochtend begonnen met een stevig ontbijt. Ik verbruik met het fietsen al gauw 1500 calorieën meer dan normaal. Met het eten wat ik op de kampeerterreinen eet, vul ik dat niet genoeg aan. Dat merk ik, riem strakker. Mijn schoonmoeder zou zich ongerust maken als ze mijn ingevallen wangetjes zou zien. Ook weer lekker schone en droge kleren.

Lange tocht

Met broer Koos afgesproken dat ik hem en Nancy zou ontmoeten in Letchworth State Park, ook wel de Grand Canyon of the northeast genoemd. Dat zou voor vandaag alleen lukken met een lange rit of voor morgen met een gewone en een korte rit. Bij voorkeur de lange, want morgen is ook een rustdag gepland. Vandaag daarom minder heuvels en meer hoofdwegen gepland. Dat schiet meer op. Het was prachtig zonnig en koel weer, perfect fietsweer. Het is dus gelukt in één dag in Letchworth te komen.

Fietsroute

Binnensteden

Vandaag door verschillende authentieke stadjes gekomen met een leuke Main Street en een stadsparkje. Meestal zijn alle winkels uit centrum weggezogen naar een Mall bij de afrit van de snelweg. In elk geval goed bereikbaar per auto en met veel parkeerplaatsen. De binnenstad leeg achtergebleven. Inmiddels zie je meer boetiek achtingen winkels, mini supermarkten en kleine restaurantjes terugkomen. Waar mensen op straat langs de winkels lopen.

Kerk op Town Square Bath
Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 978

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *