Dutch Divide: Breda-Nispen

Vertrek: 13.45 Aankomst: 17.00

Afstand: 60,2 km, gemiddelde: 18,8 km

wind: NO3, temp 7C

duur: 3 1/4 uur

zon: 3 1/4 uur, neerslag: 0 uur

Klim 128m

Schitterend voorjaarsweer

Eigenlijk was het de bedoeling om pas over een aantal weken de laatste etappes van de Dutch Divide te fietsen. Maar, prachtig zonnig weer en een noordoost windje waren te mooi niet te gaan rijden. Ik had nu nog een schone agenda. De komende weken is de agenda wat voller met stembureau, vergaderingen, verjaardagen en studiedagen. Het nieuwe tentje thuis gelaten, minder aangenaam met een paar graden vorst. Voor het eerst gebruik gemaakt van vrienden op de fiets. Zo werd Nispen, de eindbestemming voor vandaag.

Landelijk Brabant

Vanaf station Breda eerst de route weer oppakken. Door binnenstad, langs de gracht en de Boven Mark, door Ulvenhout en daarna door de bossen van de Strijbeekse Heide. Alleen door de bebouwde kom van Rijsbergen gekomen, verder vooral door het landelijk gebied van Brabant. Relatief veel stukken verharde wegen en fietspaden. Op het laatste deel flinke stukken van MTBroute Rucphen en vervolgens MTBroute Roosendaal. Nispen ligt langs de “oude” spoorlijn naar België, net in Nederland.

Vrienden op de fiets

Al een jaar of twintig bestaan de vrienden op de fiets. Mensen die slaapruimte beschikbaar stellen voor fietsers voor een luttel bedrag. Airbnb avant la letter, maar niet commercieel geworden. Gelogeerd bij vriendelijke mensen, die vooral wandelaars zijn. En ook bij het wandelen gebruiken een soortgelijk systeem.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1024

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *