Heerlen-Vaals-Landgraaf**

Afstand: 76,4, Gemiddeld: 21,7, Max: 50,3, Klim: 901
Vertrek: 13.45, Aankomst: 17.30
Zon: 3 3/4 uur, Regen: 0 uur

Afsluiting MSM bijeenkomst

Een schitterende middagrit met Wybren door het Limburgse Heuvellandschap. Na een leuke, gezellige en leerzame MSM bijeenkomst op vrijdag en zaterdagochtend, nu voor het eerst een tochtje met Wybren. Hij en ik op onze racefietsen. We volgen elkaar op Strava, hij fietst gemiddeld wat harder dan ik. Even kijken hoe het gaat.

Garmin en Komoot

We hadden via de app Komoot een mooie fietsroute uitgezocht. Die wilden we ook laden op onze Garmin apparaatjes, maar om onduidelijke redenen wilde Garmin niet synchroniseren. Maar Wybren had gisteren ook al een Komoot route uitgezocht vanuit ons hotel in Landgraaf, die gingen we volgen. Betekende dat we vanaf onze lunchpakket in Heerlen, eerst nog op die route moesten komen.

Drielandenpunt

Drie grenspaaltjes

De route voerde eerst door stedelijk gebied van Heerlen en Kerkrade. Daarna via Simpelveld naar Vaals. De route wilde ons rechtstreeks naar Epen leiden over de AmstelGoldrace route, we vonden een klimmetje over het Drielandenpunt via België aantrekkelijker.

Carnavalsoptocht

Een prachtige rit omlaag en daarna over de heuvels door Gemmenich en Sippenaken naar Epen. In Epen een verlate carnavalsoptocht, de Hoofdstraat was afgesloten. Via ander weggetje naar terras onder aan de kerktoren.

Kuitenbijter

Vanuit Epen via Mechelen en Partij naar Gulpen. Vlak voor Gulpen nog een gemeen kuitenbijtertje, een klim van een halve kilometer met 14%, smal weggetje met autoverkeer. Na Gulpen een heerlijke rit over de heuvels naar Valkenburg. Via Klimmen terug naar Heerlen en Landgraaf. ‘s Avonds gegeten in eetcafé aan de Heerlense Baan.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1010

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *