Lemvig N56˚33.070, E8˚18.408

Thorsminde 8.15
Motor uit 8.30
Thyborøn 12.40
Motor aan 12.40

Lemvig 15.00

Vandaag voorlopig de laatste dag op de Noordzee. Vanaf Thyborøn gaan we door het het Limje Fjord naar het Kattegat en de Oostzee. Dan vanaf Kiel door het Noord-/Oostzeekanaal terug naar de Noordzee.

lemvig
Willy en Elke maken de touwen klaar voor het aanleggen in Lemvig

Er stond opnieuw een stevige en koude wind uit het zuiden. Met alleen de kleine fok voor de wind naar Thyborøn gevaren. Een voor de windse koers is een vrij rustige koers, maar door de zeedeining gaat de boot toch nog flink op en neer en heen een weer. Vanaf Thyborøn over het eerste deel van het Fjord in Zuidoostelijke richting naar Lemvig. Nu tegen de wind in en op de motor.

We waren blij dat we niet in Thyborøn hebben overnacht, zoals oorspronkelijk onze bedoeling was. Vanaf het water zag er uit als een industriehaven, met alleen maar bedrijven en industrie. Lemvig daarentegen had twee jachthavens, 1 bij een Center Parc een paar kilometer buiten de stad en 1 bij het stadscentrum. Beiden waren redelijk gevuld met zeilboten. Voor het eerst in Denemarken kwamen we ook een zeilboot tegen. Kennelijk zijn ze niet zo op de Noordzeekust gesteld. De meeste winkels waren op zaterdagmiddag gesloten, dus Willy’s plan om de Deense design te bewonderen ging niet door.

Lemvig is de plek waar Flory (Willy’s moeder) in de zomer van 1945 mocht aansterken na de Hongerwinter in Nederland. (Herman kwam niet verder dan Moddergat, verschil moet er zijn).

 

dst 34,2 nm, avs 4,9 kn, 2 1/2 uur motor, 5 3/4 uur zeilen

Z5Bft, 10C, geen regen, geen zon

Diesel 20 liter gevuld, rest 45 liter

Havengeld 110Dkr

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1055

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *