Thorsminde N56’21.999, E8’07.287

Hvide Sande 15.45
Thorsminde 19.45

Dan denk je ver weg te zijn van alle stedelijke drukte en verkeerslawaai, blijkt de visafslag aan de overkant van de haven een 24 uurs bedrijf te zijn. Vannacht kwamen een paar keer vissers aan die hun lading losten. Met de nodige herrie. Vanochtend de veiling bij afslag in hetzelfde gebouw als wij ook konden douchen. Voordeel was natuurlijk wel lekkere verse kabeljauw, vanavond bij het eten.
Verder een drukke dag. De was doen en Wifi zoeken. Onze kaart op Ipad en Iphone van Plan2Nav was “op” en wel heel handig. Vooral in dichte mist. Maar de volgende kaart normaal downloaden zou de hele dag duren en via redelijke Wifi 5 minuten. De plaatselijke VVV had gratis Wifi.
Verder was het heftig weer: 6 Bft met uitschieters naar 7. wel uit het ZZW, dus voor ons voor de wind. Niettemin besloten om het heftigste deel af te wachten en er een korte zeildag van te maken. Het werd nog een snelle tocht op alleen de kleine fok en de ebstroom mee. De ebstroom stroomt hier naar het noorden (langs de Nederlandse kust naar het zuiden) De passage tussen de pieren is altijd het spannendst, er staan allerlei stromen, de golven breken op de ondiepte van de kust en er is weinig ruimte voor vergissingen; de stenen van de pieren zijn vlakbij. In Hvide Sande stond een sterke stroom naar binnen, omdat ze aan het spuien waren naar de fjord toe. Verder onderweg golven van +2 meter en een koude wind.

Golven
Mooi dat de boot mee omhoog gaat met de golven

De dag afgesloten met gestoofde kabeljauw met worteltjes, een frisse Riesling, “het regende zon die dag in het noordstation” van Ellen ten Damme en een petroleumkacheltje. Tja, wat wil je nog meer….Het was een drukke dag.

dst 25,1 nm, avs 6,0 kn, 1/2 uur motor, 3 1/2 uur zeil
ZZW 6, 10C, geen regen, 1/2 uur zon
Diesel rest 34l
Havengeld €20,-

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1011

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *