Transamerica dag 28: Marquette MI

Rumble bars

De eerste 40 kilometer over de M28. Een weg met ruime berm. Niet al te veel verkeer, maar de automobilisten rijden stevig door. Het zoeft langs je heen. Ook schrik je van de rumble bars. Als auto’s passeren, gaan ze vaak gedeeltelijk naar de andere weghelft en rijden dan heen en terug over de rumble bars in het midden van de weg. Na 40 kilometer over de M-28, kon ik verder over een grindweg en daarna over een fietspad naar Marquette. De laatste paar kilometer reed ik weer langs het meer.

Au Train

Ik was gewaarschuwd, ook vandaag was er in Au Train geen restaurant waar ik ontbijt kon krijgen. Mijn kampeerterrein was vijf kilometer ten westen van Munising en ik wilde niet eerst terug om te gaan ontbijten. Au Train leek een plaats met een eettent, maar deze ging om 11 uur pas open. Het plaatselijke winkeltje ging om 9 uur open. Ik was er om 8.30. Op de scenic overlook aan het meer een kop koffie gezet in afwachting van de opening van de winkel. Bij binnenkomst in de winkel kwamen geuren van de net gebakken Pasties me tegemoet. Daar een paar van gekocht: bladerdeeg met rund, aardappelen en uien net uit de oven. Pasties is een regionale specialiteit in de UP. Katie’s vader (de schoonvader van neef Paul in Marquette) ging vroeger zijn pasties in Au Train halen, de lekkerste in de regio. Het was een geschikte maaltijd voor de mijnwerkers, gemakkelijk mee te nemen en ook koud nog lekker. Voor mij een uitstekend ontbijt. 

God’s country

Volgens neef Paul kan ik alle zorgen van me af laten glijden nu ik in de UP (Upper Peninsula) ben beland. Een slechte dag in de UP is meestal beter dan een goede dag op elke andere plek: God’s country.

Paul and Liv

Verhuisd

De laatste weken redelijk vlakke wegen met op het eind een klimmetje. Ook vandaag weer, vanuit het meer omhoog de woonwijken tegen de heuvels in. Eenmaal aangekomen bij Paul en Katie, zag het huis er verlaten uit, terwijl Paul zei dat ze de hele middag thuis zouden zijn. Paul en Katie waren zes jaar geleden verhuisd.

Paul en Katie, Ava, Alexa en Liv

Welkom van Ava, Liv en Alexa

Paul en Katie wonen langs het fietspad langs het Bovenmeer. Ik was er een kwartier eerder langs gefietst. Ik werd enthousiast begroet door Ava, Alexa en Liv. ‘s Middags met hen langs de binnenstad naar het andere eind van de stad gefietst. Paul en Katie werken bij universiteit. Paul als hoofd van de restauratieve voorzieningen, Katie als hoofd van de control afdeling. Ze was de vorige avond terug van een conferentie in Phoenix. Ik had Paul en Katie 10 jaar geleden gesproken op de bruiloft van Patrick en Melissa. Paul heeft een heerlijke avondmaaltijd gekookt met vlees, asperges en aardappelen. Indrukwekkend hoe hij als professionele kok te werk gaat.

Ava, Alexa en Liv

 

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *