Rotterdam

Mt Hood

Vanuit het huis van neef Brian zie je bij helder weer Mt Hood liggen. Helaas was het deze dagen heiig en was de berg niet te zien. Ook vanaf het vliegveld van Portland dat veel dichter bij Mt Hood ligt, was de berg nauwelijks te zien door het slechte zicht.

Mt Hood vaag te zien links op de foto

PDX-AMS

Bij het voorbereiden van de reis had ik, frugal als ik ben, gekeken naar aantrekkelijk geprijsde vluchten via IJsland of Ierland. Als je de fiets meeneemt, moet je tegenwoordig ook letten op prijs en voorwaarden voor meenemen fiets. Uiteindelijk besloten naar comfort te kijken en de rechtstreekse vlucht van Portland naar Amsterdam gekozen. Delta Airlines heeft haar prijzen voor fiets vervoer wat gematigd te opzichte van een paar jaar geleden.

Neef Brian had een fietsdoos voor me geregeld bij de plaatselijke fietsenmaker. Brian vond de doos vrij groot, maar de fietsenmaker had hem overtuigd dat ik dit formaat nodig wel nodig had. De doos was vrij compact, wat prettig is als je met het ding over een vliegveld moet wandelen. Behalve het weghalen van de trappers en het dwarszetten van het stuur, moesten beide wielen uit het frame en moest het achterspatbord er af.

Neef David heeft me van McMinnville naar het vliegveld van Portland gebracht. Inchecken ging probleemloos. Mijn fiets in doos bleek lichter dan die van Willy in Boise.

Vaarwel Portland

De vlucht duurde 9 uur en 8 minuten. Het vliegtuig had een uur vertraging bij vertrek vanwege de late binnenkomst van het vliegtuig uit Amsterdam.

Trein, taxi of fiets

Na mijn gestrande heenreis met de trein, had ik een beetje tabak van de NS. Hun service aan fietsers is slecht. Onbetrouwbaar, lastige voorwaarden en te weinig ruimte.

Het voordeel van de taxi is dat je de fiets in de doos kunt laten zitten. Het nadeel is de prijs en een uur in een auto moeten zitten met dit warme weer.

De zon scheen en de wind was gunstig, dus ik ben gaan fietsen. Nadat je Schiphol achter je hebt gelaten is het mooie tocht door het groene hart. De fiets op Schiphol weer in elkaar gezet en lekker gaan fietsen. De hitte stelde weinig voor vergeleken met de temperaturen in Oregon. Met 31 graden was het tien graden koeler dan in Vale.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1073

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *