Singlehanded zeilen, dag 4

Herkomst Vlieland 17.00 uur
Bestemming Kornwerderzand 23.45 uur
Tussenstop Brug en sluis Kornwerderzand 23.15-23.30 uur
Tijd5 3/4 uur  
Afstand nm27 gemiddeld kn4,4
Zeiltijd2 3/4 uurMotortijd3 Uur
WindO3Temperatuur C13
Luchtdruk1018Bewolkinglicht
Zon1 uurRegengeen
Bemanning  Rudy   
HerkomstVertrekBestemmingAankomstTijdZeiltijdAfstandGem
Vlieland17.30Kornwerderzand23.455 3/4 uur2 3/4 uur274,8
ZonRegenBewolkingLuchtdrukTempMotorBemanning 
1 uur0 uurLicht1018133 uurRudy 

Alle mensen deugen

Eigenlijk kom ik vooral veel hulpvaardige mensen tegen. De sluiswachter die een stempel komt brengen, de vrijwilligers van de KNRM en deze man.

Nieuw vaarplan

Ik wil naar Lelystad om mijn tracker en startkoker terug te brengen en de Wilhelmina naar de winterstalling. Ik was te laat voor het ochtendtij en zit niet te wachten op een volgend nachtelijk avontuur. Maar voor morgen wordt opnieuw harde wind voorspeld. Daar zit ik ook niet op te wachten.

Gekozen om toch maar met het avondtij te vertrekken. De meeste boeien zijn verlicht en het is ook een goede trauma therapie. Vanavond naar Harlingen of als het meezit Kornwerderzand en dan morgenochtend door naar Lelystad.

Gelukt

Anders dan gisteren is dit vaarplan wel uitgevoerd. Nu ik ben afgehaakt bij de singlehanded prestatietocht, kon ik de motor gebruiken. Ik hoefde niet te kruisen en in de geul van Harlingen naar Kornwerderzand heb ik de motor aangezet om sneller tegen de stroom in te varen en de stuurautomaat te voorzien van elektriciteit. Daar was ik blij mee, want daardoor had ik de handen vrij om de onverlichte/blinde tonnen te zoeken. Van de ook vriendelijke sluiswachter mocht ik gaan liggen aan een van de wacht steigers aan de IJsselmeer-kant van de sluis. Morgen verder.

Rudy Schoonveld
Rudy Schoonveld
Artikelen: 1023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *